company

Διοικητικό Συμβούλιο

Γιάννης Σμυρλής - Πρόεδρος

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Γεώργιος Φιλιόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος

O Γεώργιος Φιλιόπουλος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ A.E. (Enterprise Greece)», η οποία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών, είναι αρμόδια για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών. Πριν την ανάληψη των προαναφερόμενων καθηκόντων, ο κ. Φιλιόπουλος είχε εργασθεί ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες και οργανισμούς στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.
Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το HEC Paris, ΜΑ στις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy, ΜΑ στη δημοσιογραφία από το University of Memphis, και πρώτο πτυχίο στη Διαφήμιση από το Kansas State University.

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου - Εντεταλμένη Σύμβουλος- Eκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιες αγορές ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών.

Πρόσφατα ανέλαβε Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece και Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σπούδασε στις Η.Π.Α. και διαθέτει Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Bachelor’s στα Οικονομικά και τη Γαλλική Φιλολογία, καθώς και πιστοποίηση P.C.C. ως Executive Coach. Ειδικεύεται στη «διαπολιτισμική ευελιξία» σε συνάρτηση πάντα με ανάπτυξη στρατηγικών και αγορών αναφορικά με την προώθηση εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων (business transformation).

Πριν αναλάβει τα τωρινά της καθήκοντα, που περιλαμβάνουν την συνολική ευθύνη για τον τομέα του  Εξωτερικού Εμπορίου, ζούσε και δραστηριοποιούταν στο εξωτερικό (Ελβετία,  Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Έχει εργασθεί ως Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος για το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α.. Κατα την θητεία της στην Αμερικανική Πρεσβεία (2008-2015), το χαρτοφυλάκιό της περιελάβανε τους τομείς της Υγείας και των ΤΠΕ, καθώς και το παγκόσμιο πρόγραμμα SelectUSA, το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων στις ΗΠΑ.

Πιο πριν, είχε πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας σε blue chip εταιρείες, όπως η AT&T και η Vodafone, σε ηγετικές θέσεις. Είναι μια πολύ-πολιτισμική επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία διαχείρισης ομάδων παγκόσμιας εμβέλειας (global teams), ενώ έχει υπηρετήσει σε φορείς όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Propeller Club και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φόρουμ, πάνελ και συνέδρια ως ομιλήτρια. Γνωρίζει αγγλικά, ελληνικά (μητρικές γλώσσες) καθώς και γαλλικά και ισπανικά.

Δημήτριος Κούρκουλας - Μέλος Δ.Σ.

Ο Δημήτρης Κούρκουλας ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά θέματα και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις από τον Ιούνιο 2012 μέχρι τον Ιανουάριο 2015. Ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το α' εξάμηνο του 2014.

Από το 1981 ήταν μόνιμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ασχολήθηκε εντατικά με τις εξωτερικές σχέσεις και με τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περίοδο 1997-2001 ήταν Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λίβανο, ο πρώτος Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά το τέλος του πολέμου.

Την περίοδο 2001-2006 υπηρέτησε ως Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία. Κατά τη θητεία του στη Σόφια ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2006 μέχρι το 2010 ανέλαβε Πρέσβης της ΕΕ στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την τρίτη σε μέγεθος Αντιπροσωπεία της ΕΕ παγκοσμίως.

Την περίοδο 2010-2012 ήταν Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης, αρμόδιος για την στρατηγική και πολιτική της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, την Τουρκία και την Ισλανδία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διοικητικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας.

Ο Δημήτρης Κούρκουλας ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Ευάγγελος Νίκας - Μέλος Δ.Σ.

Ο Βαγγέλης Νίκας (37 ετών) είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο SDA Bocconi του Μιλάνο. Εργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, κατέχοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Σήμερα είναι Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων στη συμβουλευτική εταιρεία Dialectica. Ακόμη, είναι κάτοχος πτυχίου οικονομοτεχνικών μελετών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και των πιστοποιήσεων Α,Β,Γ & Δ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Είναι αιρετός αντιπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2007. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Η ENTERPRISE GREECE
profile icon

Προφίλ της Εταιρείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
dioikitiko simvoulio icon

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
diktio sinergaton icon

Δίκτυο Συνεργατών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
epikoinonia icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LOGIN