Συνεντεύξεις

Tuesday, 19 October 2021

Συνέντευξη Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, στον ρ/σ CosmosFM New York

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Saturday, 16 October 2021

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Γ.Γ.Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην ειδική έκδοση «ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2010 – 2020»


Monday, 11 October 2021

«ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2010 – 2020»

«Η νέα εποχή για την ελληνική οικονομική εξωστρέφεια»

Η προηγούμενη δεκαετία ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη για την Ελλάδα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση στην αρχή, η βαθειά κρίση της ελληνικής οικονομίας στη συνέχεια και η πρωτόγνωρη πανδημία της Covid-19 δημιούργησαν τεράστιες προκλήσεις για την χώρα μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με παθογένειες του παρελθόντος καθώς και χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπισθούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ωστόσο, κάθε κρίση είναι και μία ευκαιρία να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα και πολλές φορές να αξιοποιήσουμε τις διαφορετικές συνθήκες για να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά στο μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’ και τον δημοσιογράφο Στέλιο Μορφίδη (3/10/2021)


Monday, 4 October 2021

Γιάννης Σμυρλής «Τι αλλάζει με το πρώτο εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξωστρέφειας»

Ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece μιλά στο “business stories” για το πώς θα πολλαπλασιαστούν οι επενδύσεις αλλά και η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων – Τα εργαλεία που θεσμοθετούνται – Ποιες είναι οι χώρες-στόχοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Thursday, 23 September 2021

Συνέντευξη του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ι. Σμυρλή, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Thessaloniki Helexpo Forum - Δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Εξελίξεις και προοπτικές


Monday, 20 September 2021

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, Γεώργιου Φιλιόπουλου, στο Thessaloniki Helexpo Forum και συγκεκριμένα στο πάνελ με θέμα «Δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Εξελίξεις και προοπτικές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημεία συνέντευξης του Γ.Γ.Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στo Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM 100 και στο δημ/φο Βασίλη Κοντογουλίδη (13.09.2021)


Tuesday, 14 September 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλωσορίζουμε τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννη Σμυρλή. Πόσο εξωστρεφείς ήταν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κατά την άποψη σας, και τι πρόκειται να δούμε το προσεχές διάστημα, βάση αυτών των ανακοινώσεων.

Ι. ΣΜΥΡΛΗΣ: Κ. Κοντογουλίδη, ο Πρωθυπουργός, όπως και όλη η κυβέρνηση, έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια εν μέσω πανδημίας, στο πρωτόγνωρο αυτό περιβάλλον που ζούμε το τελευταίο ενάμισι χρόνο, και ήδη τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν αρχίσει να είναι εμφανή. Με το που άνοιξε η αγορά, σημειώθηκε αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, συγκρίνοντας το β’ τρίμηνο του 2021 με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία. Γεγονός που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό ρυθμό. Για το λόγο αυτό οι εξαγωγές μας κρατάνε και έρχονται μεγάλες επενδύσεις, διότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι καλό. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, μέσω της ομιλίας του και των μέτρων που εξήγγειλε στην 85η ΔΕΘ, μετέφερε όλο αυτό το καλό κλίμα στην αγορά και στην κοινωνία, ούτως ώστε να υπάρχει ανταπόδοση στους πολίτες και να δοθεί μια νέα ώθηση ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».


Monday, 13 September 2021

Η Βόρεια Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην οικονομική διπλωματία της Ελλάδας, με τη δημιουργία μιας ενιαίας πύλης εξωστρέφειας, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στον «E.T.» ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Thursday, 29 July 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, στο Bankingnews- "Έχουμε σε φάση ωρίμανσης 20 έργα, προϋπολογισμού 4,4 δισ. ευρώ"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Γ.Γ.Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην Ειδική Έκδοση της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ με θέμα «Εξαγωγές και Εξωστρέφεια»


Tuesday, 27 July 2021

Σε μια περίοδο όπου οι οικονομίες όλου του κόσμου δοκιμάζουν τις αντοχές τους και η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τις ζωές και τις συνήθειες όλων μας σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα έχει δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ταυτόχρονα θέτει σημαντικά θεμέλια για την επόμενη μέρα της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη Διευθύνοντος Συμβούλου της EG κ. Γιώργου Φιλιόπουλου στην εκπομπή του Alpha Radio με τίτλο Τρίποντο στην Οικονομία και τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη


Thursday, 22 July 2021

Συνέντευξη Διευθύνοντος Συμβούλου της EG κ. Γιώργου Φιλιόπουλου στην εκπομπή του Alpha Radio με τίτλο Τρίποντο στην Οικονομία και τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Monday, 19 July 2021

Συνέντευξη του Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ι. Σμυρλή, στο Liberal.gr και στη δημοσιογράφο Αντιόπη Σχοινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Friday, 16 July 2021

Συνέντευξη της Εντεταλμένης Συμβούλου της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο περιοδικό New Times

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημεία ομιλίας του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρου της Enteprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στο Συνέδριο του «The Economist» με τίτλο: «25th Roundtable with the Government of Greece-From social distanc


Friday, 9 July 2021

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στo πλαίσιο του Συνεδρίου του «The Economist» με τίτλο: « 25th Roundtable with the Government of Greece-From social distancing to social solidarity».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στο αγγλόφωνου δορυφορικό δίκτυο της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης CGTN (China Global Television Network /CCTV)


Monday, 5 July 2021

Στην τρέχουσα δυναμική των ε/κ σχέσεων στην μετά την πανδημία εποχή, καθώς ο κόσμος εισέρχεται σε νέα περίοδο οικονομικής ανάκαμψης με βαθιές αλλαγές και νεοφανή χαρακτηριστικά, εστιάζει αρθρογραφία γνώμης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, σε διαδικτυακά ΜΜΕ του αγγλόφωνου δορυφορικού δικτύου Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης CGTN (China Global Television Network /CCTV).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην Ψηφιακή Θεματική Εκδήλωση «Απολιγνιτοποίηση και Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση».


Thursday, 1 July 2021

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στo πλαίσιο της Ψηφιακής Θεματικής Εκδήλωσης «Απολιγνιτοποίηση και Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση», που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μονάχου σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων (Hellenic Network of Business Executives of Bavaria) και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων (Club Griechischer Akademiker).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών


Thursday, 1 July 2021

4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κυρία Σούκη,
Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω στο 4ο Συνέδριο Υποδο-μών και Μεταφορών, παρουσία τόσων εκλεκτών καλεσμένων, για να συ-ζητήσουμε τη συμβολή των επενδύσεων στην άνοδο του τουρισμού, στην αναγέννηση του Real Estate και της Βιομηχανίας, στη μετα-covid εποχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη της Εντεταλμένης Συμβούλου της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο newtimes.gr


Friday, 25 June 2021

“Η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός ανοίγουν την πόρτα της εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις”

H Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στους Νew Τimes, μιλά για τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ι. Σμυρλή, στo ρ/σ Alpha 9,89, στην εκπομπή «ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» και στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη


Thursday, 24 June 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέποντας τα μεγέθη των εξαγωγών διαπιστώνουμε ότι οι εξαγωγές στα τρόφιμα, αλλά και στα πετρελαιοειδή πλέον, όπως και στα φάρμακα βαίνουν καλώς. Πάνε πολύ καλά και την περίοδο της ύφεσης. Θέλω να μου πείτε από τη θέση σας, εάν οι λεγόμενοι ΟΕΥ, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη δική σας σκέπη, διαθέτουν την κατάλληλη κατάρτιση να στηρίξουν έτι περαιτέρω τις επιχειρήσεις.

I. ΣΜΥΡΛΗΣ: Κ. Ντιγριντάκη, οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι του ελληνικού κράτους προέρχονται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και υπηρετούν στις Πρεσβείες μας ανά τον κόσμο. Διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση και φροντίζουμε κάθε τόσο το ελληνικό κράτος να τους παρέχει και επιπλέον σεμινάρια κατάρτισης, γιατί η αγορά προχωράει και εκσυγχρονίζεται. Όμως πέραν τούτου, αυτή είναι η λογική της νέας δομής που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία και ενσωματώθηκαν η Enterprise Greece και ο ΟΑΕΠ. Για να μπορέσουμε να ενώσουμε αυτές τις δυνάμεις και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις επιχειρήσεις. Ένας Εμπορικός Ακόλουθος σε μια χώρα μπορεί να φθάσει σε ένα σημείο μια έρευνα αγοράς, έχοντας την πραγματική εικόνα της και σε συνδυασμό με την Enterprise Greece, μπορούμε εντελώς επαγγελματικά πλέον να παρέχουμε την πραγματική εικόνα μιας νέας αγοράς για την οποία ενδιαφέρεται μια ελληνική επιχείρηση που εξάγει. Έτσι, παίρνοντας τα βασικά στοιχεία από τους ΟΕΥ και κάνοντας χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων, τελικά ο Έλληνας εξαγωγέας να μπορεί να γνωρίζει εάν αξίζει να απευθυνθεί σε αυτή την αγορά ή όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του πρόεδρου της Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή στο περιοδικό Epipleon


Wednesday, 23 June 2021

Γιάννης Σμυρλής: Η Enterprise Greece είναι «εθνική πύλη» εισόδου επενδύσεων αλλά και εξωστρέφειας

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής μιλάει για τον οργανισμό, τα ενδιαφέροντα των επενδυτών και την υποστήριξη των ελληνικών εταιρειών στον τομέα του ξύλου.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί εξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) – στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Ο.Π.Ε. Α.Ε.) – σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως. Τώρα ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιάννης Σμυρλής ανοίγει τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  ">

Συνέντευξη του Γ.Γ. ΥΠΕΞ & Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή, στο Atlas TV


Friday, 18 June 2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
">

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV 100


Thursday, 17 June 2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημεία Συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ι. Σμυρλή, στα Παραπολιτικά FM 90,1


Friday, 11 June 2021

Συνέντευξη παραχώρησε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, στα Παραπολιτικά FM 90,1 και στο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στον κο Βελισσάριο και στο site insider.gr


Thursday, 10 June 2021

Project Αστυπάλαια: Μια σπουδαία ιδέα γίνεται πράξη

Πριν από λίγες μέρες στο όμορφο νησί του Αιγαίου, την Αστυπάλαια, μια σπουδαία ιδέα ξεκίνησε να γίνεται πράξη. Μια καινοτόμος ιδέα στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας προχωρά και υλοποιείται μέσω της νέας δομής του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία βέβαια με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνέντευξη της Εντεταλμένης Συμβούλου της Enterprise Greece και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο Netweek

Συνέντευξη της Εντεταλμένης Συμβούλου της Enterprise Greece και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο Netweek


Wednesday, 26 May 2021

Το σημαντικό είναι να γυρίσεις την κρίση σε ευκαιρία!

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελ. Μέλος στο ΔΣ της Enterprise Greece μιλάει στο netweek για την ψηφιακή στροφή του οργανισμού που, σε συνδυασμό με την εγγενή εξωστρέφειά του και τη στενή συνεργασία σε θέματα Οικονομικής Διπλωματίας με το υπουργείο Εξωτερικών, διευρύνουν τους κλάδους της ελληνικής εξαγωγικής παρουσίας διεθνώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στα Παραπολιτικά FM 90,1


Monday, 24 May 2021

Αθήνα, 24 Μαΐου 2021 |  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλωσορίσουμε το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο της Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
Ι. ΣΜΥΡΛΗΣ: Καλημέρα κ. Τζένο, σε εσάς και τους ακροατές μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στο MoneyReview


Friday, 7 May 2021

Γ. Φιλιόπουλος (Enterprise Greece): Πώς θα φέρουμε περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει η Ελλάδα, έχοντας βελτιώσει τη θέση της ως διεθνούς προορισμού τοποθέτησης κεφαλαίων σε τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, όπως αναφέρει, σε συνέντευξή του στο moneyreview.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος. Σημειώνει ότι ο φορέας προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα που προκάλεσε η πανδημική κρίση κι εκτιμά πως οι συναλλαγές μέσω Χρυσής Βίζας θα ανακάμψουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημεία ομιλίας του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ι. Σμυρλή, στην ψηφιακή εκδήλωση "Economic and Commercial Diplomats Club of Greece"


Tuesday, 20 April 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στο πλαίσιο της Ψηφιακής Εκδήλωσης του Economic and Commercial Diplomats Club of Greece, με θέμα: «Εκσυγχρονισμός, μεταρρυθμίσεις και προοπτικές της οικονομικής διπλωματίας. Η περίπτωση της Ελλάδας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στο Business News Magazine

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στο Business News Magazine


Thursday, 8 April 2021

Γεώργιος Φιλιόπουλος, Enterprise Greece: Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη
Tον τρόπο με τον οποίο η Enterprise Greece παρέμεινε προσηλωμένη στο στόχο της, παρά την κρίση της πανδημίας, εξηγεί στο Business News Magazine o Διευθύνων Σύμβουλος της, Γεώργιος Φιλιόπουλος, ενώ τονίζει πως η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη και κάνει αποφασιστικά βήματα για τη μετάβασή της στη νέα εποχή της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών & Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ»


Wednesday, 7 April 2021

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Σμυρλή, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» και στους δημ/φους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Αλεξάνδρα Καϋμένου (06.04.2021)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Georgios Filiopoulos, CEO Enterprise Greece: Identifying and proposing investment opportunities in Greece


Monday, 5 April 2021

Greece is internationally recognised for premium holiday appeal with many opportunities for international investment.

Enterprise Greece, a trade and investment agency, supports international investors before project realisation, during project implementation and offer tailer-made after-care services. They also identify and propose investment opportunities in key sectors of the economy, particularly in tourism and real estate.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τα Νέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και στο δημοσιογράφο, Ν. Υποφάντη


Sunday, 28 March 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Έλληνες επιχειρηματίες προσπάθησαν να βρουν μια διέξοδο για τα αγαθά που παράγονται σε αυτό εδώ τον τόπο, μια διέξοδο που τους βοηθάει πάρα πολύ η Enterprise Greece, ώστε μέσω της eBay που δραστηριοποιείται σε 180 χώρες να καταφέρουν να βρουν αγορές, να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα και τα αγαθά τους. Σήμερα είναι μαζί μας ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Σμυρλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών & Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στην ιστοσελίδα "Reader.gr"


Friday, 26 March 2021

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ο εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και η eBay, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχουν συνάψει μια ολοκληρωμένη και καινοτόμο συνεργασία για να υποστηρίξουν τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν μέσω της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και να προβληθούν παγκόσμια.Η συνεργασία αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των εξαγωγικών επιχειρήσεων υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών & Προέδρου της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή "ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ" με το δημοσιογράφο Βασίλη Κουφόπουλο


Wednesday, 24 March 2021

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλωσορίσουμε το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρο της Enterpise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή. Καλησπέρα σας κ. Σμυρλή.
Ι. ΣΜΥΡΛΗΣ: Καλησπέρα κ. Κουφόπουλε σε εσάς και στους ακροατές μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του CEO της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στην Kathimerini.gr


Tuesday, 9 March 2021

Η Enterprise Greece και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η Κοζάνη, η Φλώρινα και ο Δήμος Μεγαλόπολης Αρκαδίας ανήκουν στις περιοχές της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Για τις περιοχές αυτές η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028, το οποίο θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα αξιοποιεί το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, κ. Γιώργου Φιλιόπουλου, στην Καθημερινή της Κυριακής


Sunday, 7 March 2021

H Enterprise Greece και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η Κοζάνη, η Φλώρινα και ο Δήμος Μεγαλόπολης Αρκαδίας ανήκουν στις περιοχές της ΕΕ με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Για τις περιοχές αυτές η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028, το οποίο θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα αξιοποιεί το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημεία παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου


Wednesday, 3 March 2021

ΓΓ ΔΟΣ, Ι. Σμυρλής: Η ΕΕ πρέπει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις βάσει των στόχων της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη εντεταλμένης συμβούλου & Εκτελεστικού Μέλους ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στον Alpha Radio και τον Χάρη Ντιγριντάκη


Tuesday, 2 March 2021

Συνέντευξη Eντεταλμένης Συμβούλου, Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στον Alpha Radio και τον δημοσιογράφο, κο Χάρη Ντιγριντάκη, 2/3/2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή (Global Emerging Markets) της eBay, κ. Ilya Kretov και της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (28-2-2021)

Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή (Global Emerging Markets) της eBay, κ. Ilya Kretov και της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (28-2-2021)


Sunday, 28 February 2021

Στις ράγες της ανάπτυξης των εξαγωγών τροχοδρομεί το Enterprise Greece διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο που ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αποτελεί το βούτυρο στο ψωμί της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Σημαντική παράμετρος για την ενίσχυση των εξαγωγών φιλοδοξεί να αποτελέσει η συνεργασία της Enterprise Greece με τον διεθνή κολοσσό eBay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή (Global Emerging Markets) της eBay, κ. Ilya Kretov και της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο site tanea.gr (27-2-2021)

Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή (Global Emerging Markets) της eBay, κ. Ilya Kretov και της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στο site tanea.gr (27-2-2021)


Saturday, 27 February 2021

Η συνεργασία του Εnterprise Greece εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η πρώτη φάση στόχευε να γνωστοποιήσει στις τοπικές επιχειρήσεις τις ευκαιρίες που προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του eBay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας  του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, κατά την πρώτη εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος, με θέμα την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας (10.02.2021)

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, κατά την πρώτη εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος, με θέμα την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας (10.02.2021)


Thursday, 11 February 2021

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας  του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την πρώτη ψηφιακή εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος, με θέμα την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
">

Ομιλία Εντεταλμένης Συμβούλου & Εκτελεστικού Μέλους ΔΣ της Enterprise Greece, κας Μπέττυς Αλεξανδροπούλου στο 9ο Greek Exports Forum & Awards


Tuesday, 26 January 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece, κου Ιωάννη Σμυρλή, στην ΕΡΤ3, στη νέα καθημερινή εκπομπή "όμικρον 3"


Wednesday, 23 December 2020

Για τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας NEXT E-GO να δημιουργήσει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα μιλά ο Γιάννης Σμυρλής πρόεδρος της Enterprise Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
">

Electric Cars e.GO Made in Greece


Wednesday, 16 December 2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Greek officials, entrepreneurs praise China's commitment to free trade amid COVID-19


Friday, 30 October 2020

ATHENS, Oct. 30 (Xinhua) -- By holding the 3rd China International Import Expo (CIIE) China shows its commitment to international cooperation in trade and globalization amid the COVID-19 pandemic, Greek officials and business representatives told Xinhua here recently.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Spotlight: Greek businesses see great potential to further deepen cooperation with China under BRI


Thursday, 29 October 2020

ATHENS, Oct. 29 (Xinhua) -- There is great potential to further deepen Sino-Greek cooperation in the framework of the Belt and Road Initiative (BRI), Greek officials and businessmen have told Xinhua in recent interviews on the occasion of the forthcoming 3rd China International Import Expo (CIIE), which will be held in Shanghai next month.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Roundup: Greece's participation in CIIE to further boost trade relations with China


Wednesday, 28 October 2020

ATHENS, Oct. 28 (Xinhua) -- Greek-Chinese trade relations will expand further as Greece is gearing up to participate in the third China International Import Expo (CIIE), to be held in Shanghai from Nov. 5 to 10, Greek officials and business representatives told Xinhua recently.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece Γεωργίου Φιλιόπουλου στο fDi intelligence

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece Γεωργίου Φιλιόπουλου στο fDi intelligence


Thursday, 15 October 2020

Greece is no stranger to crisis, and its resilience puts it in good stead for managing the fallout from Covid-19. Privatisations and major projects have continued throughout the pandemic, and its fast-growing tech sector continues to attract major investors. In early October, Microsoft committed €1bn towards establishing a data centre and cloud services in the country.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Προέδρου της Enterprise Greece στο Συνέδριο του Economist

Συμμετοχή του Προέδρου της Enterprise Greece στο Συνέδριο του Economist


Thursday, 17 September 2020

Αισθητά διαφοροποιημένη από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν είναι πλέον η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ξένοι επενδυτές για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες για την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, επικαλούμενος πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι πλέον οι ξένοι επενδυτές αναγνωρίζουν σε συντριπτικό ποσοστό τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ο πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός γραμματέας Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Enterprise Greece, Γιώργου Φιλιόπουλου στην Εφημερίδα Die Welt


Tuesday, 19 May 2020

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Enterprise Greece, Γιώργου Φιλιόπουλου σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα, που κυκλοφόρησε με την Εφημερίδα Die Welt.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να ταιριάζουν στην αναζήτηση
ΣΥΝΟΛΟ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ
Η ENTERPRISE GREECE
profile icon

Προφίλ της Εταιρείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
dioikitiko simvoulio icon

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
diktio sinergaton icon

Δίκτυο Συνεργατών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
epikoinonia icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LOGIN